vrijdag 28 maart 2014

Dag 4

Vandaag stond er in de voormiddag OUTDOOR ECO ART op het programma.
Karolina Einarsdeottir,  een leuke jonge leerkracht plastische opvoeding, die haar gespecialiseerd heeft in ECO ART, liet ons inspiratie opdoen via het werk van Andy Goldsworthy. Echt de moeite om eens te “googlen”. Even later stonden we buiten in het park en kregen we de opdracht om samen iets te creëren met natuurlijke materialen. Eerst een groepsopdracht: gebruik makend van één soort materiaal en oog hebbend voor contrast en omgeving. Verrassend mooie resultaten als gevolg!

Hilde aan het werk met Stanislava en Gudmundur

Outdoor Art van Tineke

Outdoor Art van Gunther

Outdoor Art van Ingrid


Daarna gingen we alleen aan de slag. Iedereen zocht zijn eigen plekje in het park en creëerde met verschillende ter plaatse gevonden materialen zijn eigen kunstwerk. Tenslotte deden we een geleide rondleiding door onze eigen kunstgalerij. Ook deze keer mochten de werkjes echt wel gezien worden .
Als lunch kregen we “the fastfoodburger of Iceland” voorgeschoteld. Juist geteld 15 minuten kregen we de tijd om dit naar binnen te werken. (Van fastfood gesproken) Om 13u. startte een sessie “Outdoor games and fun”. Twee enthousiaste lesgevers lieten ons  rennen van hier naar daar. Leuke spelletjes die ons in een mum van tijd 15, 20 en 25* jonger deden voelen.
*Respectievelijk voor Tineke en Gunther, Ingrid en Hilde J
Het bewees nogmaals dat je met betrekkelijk weinig materiaal een hele groep op een leuke manier in  beweging kan krijgen.
Zo, dat was het voor vandaag…we zijn benieuwd wat voor “Outdoor nieuws” we morgen voorgeschoteld zullen krijgen.
Wordt vervolgd…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten